dijous, 3 de gener del 2008

llatzer.bloc.cat protagonitza 'el bloc del dia' de RAC1



Aquest bloc ha protagonitzat aquest dijous l'espai diari de RAC1 El bloc destacat del dia. Ha sonat dins del programa El món a RAC1 que dirigeix Jordi Basté, i que aquests dies de Nadal està presentat per Núria Riquelme. Podeu escoltar l'apartat El bloc destacat del dia anant al servei a la carta i triant el fitxer del dijous 3 de gener. (De 8 a 9 sortim al minut 43)

El bloc destacat del dia:

És un de la polèmica a la xarxa sobre l'autoria de l'obra literària El Lazarillo de Tormes. És el bloc llatzer.bloc.cat.

Hi trobareu un seguit d'entrevistes i documents, que afirmen que el Lazarillo de Tormes, per altres Llàtzer de Tormos, no era anònim. I que qui el va escriure, el va escriure en valencià.

És el cas del professor de literatura clàssica de la UNED Francisco Calero, que en una entrevista al diari ABC afirma que l'autor del llibre és Joan Lluís Vives. Considera que hi ha nombrosos paral·lelismes entre les obres d'aquest autor i el Lazarillo de Tormes, i que moltes idees es repeteixen.

Si voleu saber al detall aquests arguments literaris entreu al bloc. La veritat és que no sabem si tindrà raó o no, però el que sí és cert és que passejar-s'hi virtualment és molt entretingut.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sap greu, prò no m'ho acabo de creure. Ho exploco més extensament en un bloc que he creat recentment (http://lazarodetormos.blogspot.com.es/)